3 tips til dækopbevaring

Det kan virke uoverskueligt, hvordan du finder den bedste opbevaring til dine dæk. Ofte handler det om, at du skal vælge et godt sted til dem og i anden række handler det om, hvordan du pakker dem ned. Målet er, at du skal undgå revner i dine dæk, for så skal du ud og købe nye dæk. Det er både dyrt og besværligt.

I stedet bør du følge vores tips. Disse tre tips til opbevaring af dæk hjælper dig:

 • Undgå direkte sollys da det giver revner i dine dæk.
 • Find et køligt rum med en lav temperatur.
 • Undgå gennemtræk med god ventilering.

Få i alt 32 gode råd til opbevaring af dine dæk her.

Hvis du har et rum derhjemme eller allerede har et eksternt rum, som passer på disse tre råd, så kan du med god samvittighed benytte det til dækopbevaring. Det er de samme tips, om der er tale om sommerdæk eller vinterdæk. Det betyder, at du altid har nogle dæk, som du skal passe på.

Valg af opbevaringsrum

Det kan være lettere at sige, hvor du ikke skal opbevare dine dæk, end hvor du skal opbevare dem. For i sidste ende har du næppe nogle særlig gode steder i din bolig. Mange vælger kælderen eller loftet og du skal helt sikkert ikke vælge loftet.

Kælderen er et bedre bud, men da du let kan risikere fugtskader eller svingende temperaturer, kommer det an på, hvordan din kælder er. Derfor er det vigtigt, at du tænker over det, inden du beslutter dig for at vælge din kælder.

Herudover har du næppe så mange rum at vælge i mellem, da de færreste har lyst til at benytte et rum, som de kunne bruge til noget andet. Du kan ikke sove med dine dæk eller have dem stående på badeværelset. Så hvis du ikke har en god kælder eller en opvarmet garage, så kan det være en god idé at vælge et mere passende sted som et ekstern opbevaringsrum.

Det er en god løsning, da du finder det i byer som Hjørring, Aalborg, Aarhus, Kolding, Esbjerg og Odense.

Sådan passer du på dine dæk

Om du har valgt et opbevaringsrum til dine dæk, eller om du har dem derhjemme i kælderen, så er det en god idé at opbevare dem ordentligt. I første omgang bør du gøre dem rent, inden du opmagasinerer dem.

Herefter kan du pakke dem ind i en stor havepose. Pak dem tæt så du undgår loft og dermed også undgår fugt. Her er det bedst, hvis du pakker hvert dæk ind for sig selv.

Det er også en god idé at opbevare dem lodret, da den skåner dine dæk mest muligt. De kan blive skæve, hvis du lægger dem ovenpå hinanden, så det vil vi ikke anbefale.

Hvis du sørger for at passe ordentligt på dine dæk, så kan du have dem i mange år. Du kan køre længe med gode dæk, men de holder ikke længe, hvis du ikke opbevarer dem ordentligt. Dine dæk bør kun blive slidte af brug ikke af opbevaring.

Byer med dækopbevaring

 • Hjørring
 • Nørresundby
 • Aalborg
 • Storvorde
 • Aars
 • Viborg
 • Bjerringbro
 • Randers
 • Risskov
 • Aarhus
 • Brabrand
 • Kolding
 • Esbjerg
 • Odense
 • Fåborg
 • Roskilde

Og selvfølgeligt mange andre byer.

Skriv et svar