Gode råd til opbevaring i garage/skur

Det kan være en stor udfordring med opmagasinering i et garage/skur, fordi du let risikere, at der kommer en dårlig lugt i det, som du har valgt at opbevare. Det er især et stort problem, hvis du har valgt at opbevare tøj og sofa. Generelt sker det med alle møbler, beklædning osv., fordi det tager mod lugten. I sidste ende må du smide tøj ud, hvis det først har fået en fæl lugt af din garage. Det er en skam, for der var jo en grund til, at du valgte at opbevare det i første omgang.

Derfor er det en god idé at tænke nærmere over, hvordan du håndterer opbevaring. Derfor skal du tænke over disse punkter:

  • Pak alt ind i flyttekasser.
  • Vakuumpak alt der kan ende med lugt.
  • Pak møbler ind i tætsiddende plastik

Pak alt godt ind

Det første, som du skal gøre, er, at du skal pakke alt godt ind. Om der er tale om tøj eller din græsslåmaskine, så er det en god idé at tænke over, hvor du placerer den/det og hvordan du vælger opbevaring i garage/skur.

Det er klart, at du skal have adgang til din græsslåmaskine, hvis den står i dit skur, da du bruger den ofte. Men du kan godt vælge at pakke den en smule ind, så den lugter mindst muligt, fordi ellers får alt det, som du opbevarer, en græslugt. Et andet godt råd er her, at du sørger for at gøre alle haveredskaber rene hver eneste gang, at du har brugt dem. På den måde undgå du lugten af jord i dit skur eller garage.

Det du vælger at opbevare, skal du pakke sikkert ind, hvis det ikke er noget, som du skal have adgang til hele tiden. Så hvis du gemmer dit vintertøj derude, er det vigtigt, at du sørger for at pakke det forsvarligt ind.

Alt skal i flyttekasser og du bør notere på alle flyttekasser, hvad du har gemt i dem, så du hurtigt og let kan finde frem til det igen.

Undgå lugt og fugt

Fugt kan nemt trænge op nedefra, så hvis gulvet i garagen / skuret er støbt beton eller fliser/belægningssten, og der ikke er lavet en fugtspærre, så vil det være en god idé at opbevare tingene på reoler eller klodset op på en anden måde, så der ikke trækker fugt op nedefra.

For at undgå lugt er det vigtigt, at du vakuumpakker dit tøj. I dag kan du købe poser til det formål. Du lægger alt dit tøj i disse vakuumposer og så tager du luften ud af din pose ved hjælp af en støvsuger. På den måde slipper du for en dårlig lugt, når du en dag skal have fat i dit tøj igen. Desuden fylder dit tøj langt mindre og du har mulighed bedre opbevaring i garage/skur med denne simple løsning.

Er der tale om større genstande som en sofa, kan du vælge at pakke den ind i tætsiddende plastik. Du skal sørge for, at der ikke kommer luft til den, fordi så kan en dårlig lugt også sidde fat i den. Det sker ikke, hvis du har pakket den tæt og passer på alt, som du opbevarer.

Hvis du følger disse råd, så slipper du for dårlig lagt ved opbevaring i garage/skur.

Skriv et svar